Underbart att kicka igång ett nytt år, det här året ska bli sååå mycket bättre än det förra.  

Nyårslöften har aldrig riktigt varit min grej. Jag tror mer på att köra mitt eget race i ett tempo som håller hela året, både när det gäller mat och träning. Jag tror på att äta sund mat och principen att energi in och energi ut skapar balans. Det vill säga, att jag behöver göra mig av med lika mycket som jag stoppar i mig. Och när jag väljer mat vill jag såklart att den ska smaka gott men även vara hälsosam, färgglad, säsongsanpassad och utan en massa konstiga tillsatser. Mat är nämligen något av det absolut bästa jag vet och det som har genomsyrat hela mitt yrkesliv. 

Nu är det då ett nytt år och ändå dags att testa något nytt. För en dryg vecka sedan påbörjade jag mitt livs första detox-kur. Jag som aldrig någonsin varken har bantat, fastat eller utsatt mig själv för någon specifik kur eller diet. Målet med denna detox är att ge kroppen en kickstart och förhoppningsvis får jag massor av ny härlig energi.  Och till min stora förvåning så mår jag alldeles prima!

Nyårslöften och dess utövare florerar annars överallt just nu. På ”mitt gym”, liksom på de flesta andra gym, är det mängder av folk som ska komma igång. Tyvärr verkar många tappa motivationen efter någon månad och lägger av lika hastigt som de började. Varför blir det så? Är det bara motivationen som tryter eller saknas det helt enkelt ett mål att jobba emot? Något att längta till och se fram emot?

I vårt goa nyårsgäng är det nu en tradition att blicka tillbaka på året som varit och framförallt titta framåt. Är vi nöjda med livet just nu? Vad förväntar vi oss av året som kommer? Vilka mål ska vi sätta? Vilka drömmar ska uppfyllas? Vad händer på jobbfronten? Vad händer i familjen? Några roliga resor eller andra aktiviteter på gång? Några motionslopp som ska genomföras? Hur tänker du själv? Av egen erfarenhet vet jag att det är oerhört viktigt att stanna upp ibland och fundera på om det är så här livet ska vara. 

I år ska jag njuta mer av livet och göra lite färre av alla måsten och tråkigheter. Och jag ska bli en ännu bättre version av mig själv. YOLO som min vän brukar säga ;-)

Vill du njuta av en härligt grön smoothie till frukost eller mellanmål, testa den här:

Grön smoothie

1 dl hackad mango (går bra med frusen)

Saft från en halv citron

2 dl nypressad apelsinsaft

1 bit färsk ingefära

1 näve spenatblad 

ev. 1 tsk spirulina

Mixa allt med en stavmixer och njut av din goda smoothie som innehåller massor av vitaminer och antioxidanter. 

/Cia Olofsson