Och så slår den till igen, den där febern som då och då däckar min yngste son. Då förvandlas han från att vara en otroligt aktiv 8-åring med myror i brallan och volter i kroppen, till att vara en liten gosig tigerunge. Ja jag menar det verkligen, han är iklädd sin älskade tigermorgonrock hela dagen och vill sitta och mysa med mamma i soffan. Och jag passar på att krama min älskade unge lite extra. 

När tigerungen är sjuk får han ju såklart även välja lunchmaten. Idag blev det morotssoppa med kokosmjölk och ingefära och pannkakor med min egen blåbärsglass till efterrätt. 

Än så länge räcker höstens skörd av egenplockade blåbär från den småländska skogen. Ja det är ju inte så att jag plockat alla bär själv precis, utan snarare har jag fått de flesta från mina föräldrar som är riktiga ekorrar. De älskar att vara ute i skogen och plockar massor av bär och svamp vid säsong och delar sedan givmilt med sig till barn och barnbarn när vintern kommer. Och ingen är väl gladare än jag.  

Blåbärsglass 2 portioner

1 mogen banan 

3 dl frusna blåbär

2 msk grekisk yoghurt

ev. 1 tsk honung

Dela bananen i bitar, tillsätt blåbären och yoghurten och mixa med stavmixer eller i en matberedare. Smaka eventuellt av med honungen. Servera med pannkakor eller bara som en mumsig mellis eller eftterätt. Mina killar älskar det! 

/Cia Olofsson