Jag älskar tjejfester! Så himla mysigt att sitta och prata och äta en hel kväll med ett gäng härliga tjejkompisar. Och gärna dricka bubbel såklart. Häromsistens var det dags för vännen H att förbereda och handla till en kväll med vår lilla matcirkel, vi som älskar att laga och äta god mat. Kvällens tema var indiskt och vi avnjöt en fantastiskt god meny med inspiration David Batras ”Inte så tråkiga indiska mat”. Tyvärr missade jag den frusna vattenmelondrinken eftersom jag sladdade in med min tanthoj nästan två timmar efter de andra. Så just den här kvällen missade jag att vara med i matlagningen och fick bara ta del av allt det goda. Min absoluta favorit var förrätten som kommer här. Tack för allt gott som ni fixade tjejer, jag lovar att komma tidigare nästa gång ;)

 

Havskräftor India style

4 havskräftor (kokta eller färska)

0,5 röd chili

50 gr rumsvarmt smör

0,5 tsk curry

0,5 tsk spiskummin

1 msk finhackad koriander

Flingsalt

Sätt ugnen på 225 grader. Klyv havskräftorna på mitten och lägg i en ugnsform. Blanda ihop smör, kryddor, koriander, hackad chili och lite flingsalt. Bred smöret över havskräftorna och gratinera i ca 5 minuter.

Servera direkt, gärna med en lime- eller citronklyfta.