Jag är väldigt förtjust i Ramen Chicken soup så här kommer min egen variant. Grönsakerna går såklart att byta ut, idag tog jag champinjoner, en broccolistam och morötter som jag skalade och strimlade, jättegott!

Buljongen till soppan kokade jag själv häromdagen, väldigt enkelt och himla gott. Känns bra att koka egen buljong och slippa tillsatser och annat onödigt. En hel kyckling är ju dessutom väldigt billig och förutom buljongen får man ju massor av gott och saftigt kycklingkött. Recept kommer snart på den också. 

 Ramen soup med kyckling

Buljongen:

3 vitlöksklyftor

1 bit färsk ingefära

1 röd chili

1 msk olja

2 msk limejuice

1 tsk honung

1 msk japansk shoyu soya

1,5 liter hemkokt kycklingbuljong (eller vatten och kycklingfond)

 

Skala och riv vitlök och ingefära, finhacka chilin. Fräs i oljan i 1 minut utan att det tar färg. Tillsätt lime eller vinäger, honung, soja och buljong och koka i 5 minuter.

 

Nudlar och kyckling

200 gr äggnudlar

300 gr kokt kyckling (eller 2 kycklingfiléer som du tillagar vid sidan om)

 

Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj dem i kallt vatten. Koka äggen så de blir åt det lösa hållet, gulan ska vara krämig och mjuk.

 

Förslag på grönsaker:

2 morötter

4-6 salladslökar

8 champinjoner

100 gr böngroddar

1 klyfta savojkål

 

Toppa gärna med:

4 kokta ägg

1 lime

1 kruka färsk koriander

Picklad rödlök

 

Strimla morot, salladslök, champinjoner och kål. Lägg ner morot, hälften av salladslöken och champinjonerna, koka ytterligare några minuter. Skölj böngroddarna och dela limen i klyftor. Grovhacka koriandern. Ta fram fyra skålar. Lägg nudlar i botten, fortsätt med kyckling och sedan den varma soppan. Toppa med resten av salladslöken, böngroddarna, limeklyftorna, koriandern samt kokta, halverade ägg. Njuta av din soppa!