I lördags när jag vaknade vid 5.30 låg dimman över åkern på Österlen och jag kände mig ovanligt pigg och energisk trots att jag inte hade sovit så många timmar. Och efter att ha dragit mig i sängen en hel timme så gick jag upp och fixade min favoritsmoothie som serverades som kickstart innan morgonträningen. Vi bjöd även på en annan av mina favoriter, rawbollar. Jag är en morgon- och frukostmänniska som behöver fylla på med lite energi innan jag är redo att köra igång dagen.

Just den här morgonen på Kafferosteriet, började sedan på allra bästa sätt med ett ljuvligt Body Balancepass. Snacka om morgonenergi!

 

Mango- och apelsinsmoothie

1 dl hackad mango (färsk eller frusen)

0,5 citron (saften)

2 dl nypressad apelsinjuice

1 bit färsk ingefära

1 näve spenatblad, ruccola eller strimlad grönkål

Mixa allt med en stavmixer eller blender och njut av din goda smoothie direkt!

Vill du ha din smoothie ännu nyttigare så tillsätt 1 tsk spirulina. Vill du ha smoothien mer mättande, lägg i en avokado.

 

Raw bollar

12 färska dadlar

1 dl cashewnötter, solrosfrön eller pumpafrön

3 dl havregryn

3 msk raw kakao

1 msk ekologisk honung

2 msk kokosolja (eller neutral rapsolja)

1-2 msk kallt vatten

1 dl kokos eller hackade cashewnötter att rulla chokladbollarna i.

Mixa cashewnötter eller solrosfrön/pumpafrön och havregryn i en matberedare. Kärna ur dadlarna och lägg i dadlarna samt kakao, honung och kokosolja. Mixa ihop och tillsätt sist vattnet, lite taget till lagom konsistens. Forma till 24 studsbollsstora bollar och rulla dem i nötter eller kokos.