Jag tänker ofta att man borde ju äta ännu mer vegetariskt. Och efter att ha smakat Helenes supergoda kidneybönsbiffar på Kafferosteriet blev jag ännu mer övertygad. De har biffarna är otroligt goda, lättlagade och matiga. Vi serverade dem med tomatsalsa på långbakade tomater samt ostronskivling och en skvätt balsamico. Och vegetarianerna jublade, så himla gott! 

 

Kidneybönbiffar med cashewnötter

1 burk kidney- eller svarta bönor (400 gr)

1 dl cashewnötter

1 ägg

1 msk potatismjöl

1-2 vitlöksklyftor

2 msk hackad persilja

1-2 msk kallt vatten

0,5 tsk salt

Svartpeppar

Häll av spadet på bönorna och skölj dem i kallt vatten. Mixa cashewnötterna först och tillsätt sedan bönorna och mixa hastigt till en grov smet. Blanda ner ägg, potatismjöl, riven vitlök och hackad persilja, vatten, salt och peppar. Värm upp en stekpanna med lite olivolja. Klicka ut smeten till 4 biffar och stek 3-4 minuter på varje sida.

Servera gärna dina goda biffar med en färgglad tomatsalsa eller tomatsås.