Smoothies får jag aldrig nog av, så himla gott både till frukost och mellis. Jag fick frågan om söndag morgonens smoothie på Kafferosteriet och den hade jag ju glömt bort. Så nu kommer den kommer här: 

 

Godmorgonsmoothie med äpple och lingon (2 glas)

4 dl äppelmust eller fin äppeljuice 

1 avokado (eller frusen i tärningar)

1 litet grovrivet äpple 

0,5 - 1 dl frusna lingon

Ev. en bit ingefära

Ev. en näve spenatblad

Mixa ingredienserna med mixerstav eller i en blender. Häll upp i glas och servera. 

Vill du ha ut ännu mer av din smoothie, så lägg till en bit färskriven ingefära (eller fryst hackad)att Det ger ett härligt sting men även för ingefärans hälsosamma effekter som att den bland annat hämmar inflammationer och underlättar matsmältning. Och med en näve spenatblad i din smoothie får du massor av antioxidanter som boostar ditt immunförsvar.