Häromveckan utsatte jag mig själv för en mycket märklig upplevelse tillsammans med två tjejkompisar. Sällan har jag varit närmare två tjekompisar... Vi har mätt oss, smort in oss i kräm, vrappat oss i plastfolie, fnissat, druckit hälsothéer, skrattat och smort in oss. Allt för att se om det verkligen kan försvinna nån liten cm på en kvinnokropp på bara nån timme eller två. Och tro det eller ej, men det hände faktiskt grejer... 

Vi avslutade ritualen med en underbart god raw Key Lime pie. Tack för receptet Maria!

 

Raw Key lime pie  

Pajbotten:

8 färska dadlar

2,5 dl cashewnötter

2,5 dl kokosflingor

1 tsk vaniljpulver

en nypa flingsalt

Mixa i en matberedare cashewnötter, kokos, vanilj och salt till ett mjöl. Kärna ur dadlarna och lägg ner dem, mixa till en degliknande konsistens. Tillsätt eventuellt någon matsked kallt vatten om det behövs för att hålla ihop degen. Klä en rund pajform med bakplåtspapper. Smörj kanten med lite olja. Tryck ut degen på botten och kanterna så den blir jämn tjock

Fyllning:

2 mogna avokado

1,5 dl kokosolja

1,5 dl limejuice

Skal från 1 lime

1 dl lönnsirap eller honung

0,5 dl kokosgrädde

2 tsk vaniljpulver

en nypa flingsalt

Smält kokosoljan försiktigt. Kärna ur avokadon och lägg i en matberadre. Tillsätt limejuice, limeskal, lönnsirap/honung, kokosgrädde, vanilj och salt, mixa till det är krämigt och slätt. Tillsätt den smälta kokosoljan och mixa lite till. Häll fyllningen äver pajbottnen. Plasta noga och ställ i frysen i minst två timmar.

Basilikasirap

1 kruka basilika

1 dl lönnsirap

Plocka basilikan och lägg i en mixer, tillsätt lönnsirapen och mixa slätt.

Servering: 

Tänk på att ta fram pajen i god tid innan servering, den behöver tina i minst 30 minuter.

Toppa pajen med basilikasirapen och blåbär.