Min lille son älskar choklad! Och ibland gör vi efterrätt på helgen istället för lördagsgodis. Den här chokladmoussen eller chokladkrämen är mäktig och har mycket chokladsmak, inte så fluffig utan lite mer kompakt, men väldigt god tycker familjen. Tre ingredienser är allt som behövs: mörk choklad av god kvalité, ägg och lite socker. Enklare blir det knappast.

 

Elins Chokladmousse

100 gr mörk choklad 70 % av god kvalité

3 ägg

3 msk socker

Dela chokladen i bitar och smält den sakta i ett vattenbad, låt den sedan stå på bänken. Dela äggen och lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Vispa äggvitorna och saltet till ett hårt skum. Vispa äggulor och socker tills det är vitt och fluffigt. Vänd ner den smälta chokladen i äggulesmeten och rör om ordentligt. Vänd försiktigt ner äggviteskummet. Häll upp i fyra små glas eller formar och låt stå kallt i minst 2 timmar. 

Toppa med en klick vispad grädde eller turkisk yogurt och goda bär!