Fisk är ju himla gott! Och curryremoulade smakar väldigt gott till panerad fisk. En curry blir alltid som godast om den hettas upp i fett innan användning. Så har du lite extra tid, fräs curryn i en klick smör och låt svalna något innan du blandar ner den i remouladen. 

 

Fiskpinnar med curryremoulade

600 gr fiskfilé (t.ex kolja eller torsk)

Panering:

1 ägg + 1 msk kallt vatten

1,5 dl vetemjöl

0,5 dl Pankoströbröd

0,5 dl havrekli

0,5 dl sesamfrön

Dela fisken i mindre bitar. Fisken dubbelpaneras så här: häll vetemjöl i en liten tallrik, vispa upp ägget i en annan och blanda samman Panko, havrekli och sesamfrön i en tredje tallrik. Doppa fisken i vetemjöl, sedan ägg och sist i Pankoblandningen. Gör curryremouladen. Stek fiskpinnarna på medelvärme i lika delar smör och rapsolja.

 

Curryremoulade

2 dl tjock turkisk yoghurt

¼ gurka

1 litet äpple

3 msk kapris

1 tsk curry

Salt och svartpeppar

Skala, kärna ur och hacka gurkan i små tärningar. Skala och finhacka äpplet. Blanda ihop yoghurten med curryn och salt och peppar. Vänd ner gurk- och äppletärningar samt kapris.

Servera fiskpinnarna med kokt potatis eller kanske goda gryn och broccolibuketter.