Jag gillar mysa till det och göra lite extra gott till helgfrukostarna. Förra terminen hade yngste sonen och jag gympaträning kl 9.00 varje söndagmorgon, den här terminen har vi sovmorgon och träningen börjar först två timmar senare. Och då hinner men ju göra lite innan dess. De här goda tunnbröden svängde jag ihop i söndags morse. Jag  gjorde degen och kavlade och maken gräddade tunnbröden. De blev klara i ett nafs! De var uppätna i ett nafs också, men hade det funnits några kvar så hade det gått fint att frysa dem. 

 

TUNNBRÖD MED HAVRE OCH RÅG (12 st)

1,5 dl havregryn

1,5 dl grovt rågmjöl

3 dl vetemjöl

1 tsk salt

1,5 tsk bikarbonat

2,5 dl naturell yoghurt

2 msk ljus sirap

Mixa sönder havregrynen till ett mjöl med en mixerstav. Blanda ner rågmjöl, vetemjöl, salt och bikarbonat. Tillsätt yoghurten och sirapen och blanda ihop till en deg. Häll ut degen på mjölad bänk och dela den i 12 delar. Kavla ut varje degbit till en tunn platta, se till att ha mjöl under degen när du kavlar.

Stek tunnbröden i en torr gjutjärnspanna i 2-3 minuter. Lägg dem att att svalna på ett galler. Ät och njut!