Saffran är mums tycker jag! Jag tycker ju att det är kul att experimentera i köket så jag testbakade de här saffransscones som mellis till grabbarna häromdagen. Vanliga scones görs på vetemjöl och smör men jag använde mig av rapsolja, havregryn, mandelmjöl och bara lite vetemjöl (eftersom mandelmjölet inte riktigt räckte). Dessa lite nyttigare scones, är goda att servera en en mysig helgmorgon. Tror att de är godast nybakade och varma, precis som vanliga scones. 

 

Saffransscones 6 st små

2 dl havregryn

2 dl mjöl (t.ex. mandelmjöl/vetemjöl)

1,5 tsk bakpulver

1 tsk honung

0,5 tsk salt

0,25-0,5 g saffran

1 ägg

1,25 dl turkisk yoghurt

0,5 dl rapsolja

Smaksättning om du vill: 0,5 dl torkade tranbär eller russin 

Sätt ugnen på 225 grader. Mixa havregrynen och blanda dem med mjöl samt bakpulver och salt. Vispa ihop ägget med honung, saffran, yoghurt och olja och häll ner. Blanda runt ordentligt. Klicka ut eller forma 6 små bollar. Grädda i 8-10 minuter, servera dina scones direkt!