Nu börjar julen verkligen närma sig och jag älskar den här tiden på året! 

I helgen bjöd vi, jag och min fantastiska kollega, chef och vän Ella, på glöggmingel för ett gäng härliga vuxna vänner. Så himla roligt att förbereda, laga och bjuda på olika smårätter tycker vi båda två. Man hinner ju prata väldigt mycket samtidigt som man prejar också, likaväl som att sätta sig och ta en fika menar jag. Och så himla trevligt det är att bara vara vuxna vid bordet nån gång ibland. 

Dessa goda spenatomelettrullar som är perfekta att förbereda och servera som drinktilltugg. Dessutom passar de för flesta eftersom de är glutenfria och enkelt går att göra mjölkfria genom att byta ut färskosten mot en mjölkfri variant. 

 

SPENATOMELETTRULLAR

 200 gr färsk spenat

4 ägg

1 msk dill

Salt och svartpeppar

Koka upp saltat vatten och doppa ner spenaten i 30 sekunder. Ta upp spenaten och kyl ner den med kallt rinnande vatten genom en sil. Pressa ur så mycket vatten som möjligt. 

Sätt ugnen på 200 grader. Förbered ett bakplåtspapper på en plåt. Smörj det med lite smält smör och vik upp en kant runt om.

Knäck äggen och lägg två äggvitor åt sidan. Vispa ihop två hela ägg och två äggulor. Smaksätt med den kalla, urkramade spenaten samt salt och peppar. Vispa de två äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner skummet i ägg- och spenatsmeten. Bred ut omelettsmeten på bakplåtspappret. Grädda i 8-10 minuter. Stjälp upp omeletten på ett nytt bakplåtspapper och låt svalna helt.

 

LÖJROMSFYLLNING

 80 gr löjrom

100 gr färskost

3 msk cremé fraiche eller turkisk yoghurt

0,5 tsk rivet citronskal

1 tsk färskpressad citronsaft

Cayennepeppar

Blanda ihop färskost, creme fraiche, citronskal och citronsaft. Smaka av med ett uns cayennepeppar. och salt

Bred färskoströran över omeletten och därefter löjromen. Rulla ihop omeletten från långsidan(som en rulltårta), ta hjälp av bakplåtspappret för att få ihop rullen hårt. Lägg omelettrullen i kylen och skär upp i skivor (ca 24 st) precis före servering.