När jag fyllde år i höstas fick jag bästa presenten av mina fina brorsor, en yogakurs! Så nu är jag äntligen igång och redo att ta nästa steg mot att bli en yogi. Min förhoppning i år är att jag ska komma igång och börja yoga på egen hand också. Min yogalärare, hon med dreadlocksen, är verkligen fantastiskt inspirerande och jag njuter av varje sekund på yogamattan. Igår var det mycket fokus på andningen, andas in och andas ut, använd rätt del av magen och ta långa sköna andetag. Andas för kropp och själ… Innan jag gav mig iväg till yogakursen, satte jag igång en härlig indisk kycklinggryta som sakta fick puttra medan jag var iväg. Den här kycklinggrytan smakar väldigt gott i en hungrig mage!

Kari Murgh chicken 4 port.

1 hel kyckling (styckad i bitar) alternativt kycklingklubbor

1 msk raps- eller olivolja

1 hackad gul lök

3 hackade vitlöksklyftor

1 msk riven ingefära

1 msk gul curry

1 msk gurkmeja

1 tsk koriander

1 krm cayennepeppar

1-2 tsk salt

1 msk citronsaft

1 burk krossade tomater

1,5 dl naturell yoghurt

150 gr mixade cashewnötter

Ev. färsk koriander

Bryn kycklingbitarna och salta dem.

Fräs lök, vitlök och ingefära i rapsoljan tills det mjuknar i en stekgryta.

Tillsätt curry, gurkmeja, koriander och cayennepeppar, fräs ytterligare någon minut. Tillsätt de brynta kycklingbitarna, häll över de krossade tomaterna och lägg på ett lock. Låt koka i ca 40 minuter och smaka sedan av. Tillsätt yoghurten, de mixade cashewnötterna och citronsaften, blanda runt och låt grytan koka upp.

Servera med en god spenatsallad och basmati- eller blomkålsris.

 

Blomkålsris 4 port.

1 blomkålshuvud

1 msk rapsolja

1 citron (saften och lite zest)

Riv blomkålen grovt på rivjärn. Fräs blomkålen (den ska inte få färg) i rapsoljan på medelvärme i 2-3 minuter, smaka av med salt, svartpeppar och chiliflakes.