”Idag vill jag ha fisk till middag” sa äldste sonen förra fredagen när vi satt vid frukostbordet. ”Jag vill ha tacos” sa yngste sonen. Så för att göra båda barnen nöjda serverades laxtacos med ananassalsa och guacamole till fredagsmyset. Snabbt, enkelt och väldigt gott!

 

Laxtacos med ananassalsa och guacamole

600 gr laxfilé i mindre kuber

Marinad:

3 msk olivolja

1 pressad lime

1 vitlöksklyfta

1 tsk koriander

1 tsk spiskummin

0,5 tsk chiliflakes

0,5 tsk salt

Blanda marinaden och rör ner laxkuberna. Låt gärna stå en liten stund. Gör under tiden ananassalsan och guacamolen.

Precis innan servering: fräs laxen i en het stekpanna 4-5 minuter, passa laxen noga så att den inte blir torr och tråkig.

 

Guacamole

2 mogna avokado

0,5 lime

0,5 dl tjock yoghurt

Cayennepeppar, svartpeppar och flingsalt

Eventuellt 1 vitlöksklyfta

Dela avokadon och gröp ut köttet, lägg i en liten bunke. Mixa med stavmixer tills det är slätt. Tillsätt yoghurten och smaka av med lime, ev. vitlök och kryddor.

 

Ananassalsa

0,5 färsk ananas

1 rödlök

150 gr cocktailtomater

1 lime

1 kruka koriander

1 röd chili

1 msk honung

1 msk rapsolja

Flingsalt

Hacka ananasen i bitar och fräs den eventuellt några minuter i oljan, ställ åt sidan.

Hacka rödlöken, cocktailtomaterna, chilin och koriandern, lägg i en skål. Blanda ihop pressad lime, honung och lite salt, häll sedan över blandningen. Tillsätt ananasen och smaka av.

Servera med tortillabröd, finstrimlad sallad och gurka. Eller kanske dina egna favoritgrönsaker…