Barn som är i farten behöver massor av energi och ibland snabb energi! Jag testade att göra lite nyttigare chokladbollar till ett gäng sugna grabbar för några veckor sedan och dessa chokladbollar har jag gjort flera gånger sedan dess. Chokladbollarna fick högt betyg, även då jag avslöjat alla nyttigheter.

Nyttigt fett från cashewnötter och kokosolja, fibrer från havre och massor av antioxidanter från kakao och honung, ger en mumsig boll att bjuda på med gott samvete. Välj gärna en mörk honung, den är ännu rikare på antioxidanter. Och antioxidanter är ju bra, de hjälper kroppen att ta hand om fria radikaler som kan skada vår kropp.

 

Chokladbollar ”raw”

12 färska dadlar

1 dl cashewnötter

3 dl havregryn

3 msk raw kakao

1 msk ekologisk honung

2 msk kokosolja (eller ta neutral rapsolja om du inte har kokosolja hemma)

1-2 msk kallt vatten

1 dl kokos att rulla chokladbollarna i.

Mixa cashewnötter och havregryn i en matberedare. Kärna ur dadlarna och lägg i dadlarna samt kakao, honung och kokosolja. Mixa ihop och tillsätt sist vattnet, lite taget till lagom konsistens. Forma till 24 studsbollsstora chokladbollar och rulla dem i kokos. Mums!