Jag är en morgonmänniska och som alla vet är en bra frukost en viktig start för en härlig dag. Jag är alltid hungrig på morgonen och älskar att äta frukost. Så här under vintertid vill jag gärna ha något varmt i magen så ofta blir det havregrynsgröt som jag pimpar på olika sätt. Favoritgröten just nu är pimpad med äpplen och kardemummakärnor.

Doften av nymortlade kardemummakärnor tycker jag är himmelsk, den påminner mig om doften i min mormors kök. Där fanns det alltid kardemummaskorpor i den undre delen av ugnen. Och vi barnbarn fick äta hur många vi ville. Tror att min äldsta kusin hade ätarrekordet på typ 17 skorpor i ett svep...

 

Havregrynsgröt med äpple och kardemumma

2 dl havregryn

5 dl vatten

1 krm salt

1 krm nymortlade kardemummakärnor (eller malen)

1 syrligt hackat äpple

Ev. 2 msk russin

Blanda allt i en kastrull och koka i ca 5 minuter. Strössla gärna hackad sötmandel och kanel över din färdiga gröt.