Är man uppe med tuppen och tränar på förmiddagen så kurrar det tidigt i lunchmagen. Efter att ha fyllt på energiförrådet med ett härlig Functional moves-pass, lagade jag idag en snabb och god kycklingsoppa. När det toksnöar ute, passar det ju kanonbra med en rykande het soppa inne.

 

Kycklingsoppa med röd curry och kokosmjölk

600 gr kycklinglårfilé

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

4 cm ingefära

1 msk rapsolja

1 msk röd curry

4 dl vatten

1 msk kycklingfond

1-2 msk fisksås

1 lime

1 burk kokosmjölk

100 gr babyspenat

2 morötter

1 broccolistånd

150 gr äggnudlar

1 kruka färsk koriander

Skala och strimla morötterna tunt och dela broccolin i mindre bitar. Strimla kycklingen i tunna strimlor. Hacka lök, vitlök och ingefära, fräs i oljan. Tillsätt röd curry och fräs lite till. Häll på vatten, kycklingfond, fisksås och kyckling. Låt koka 6-7 minuter. Koka under tiden nudlarna och spola dem hastigt i kallt vatten. Tillsätt sedan morötter och broccoli till currygrytan och koka ett par minuter till. Häll ner kokosmjölken och koka upp. Smaka av med pressad lime och vänd ner babyspenaten.

Lägg upp nudlarna i skålar och häll rykande het soppa över. Strössla grovhackad koriander på toppen.