Allt som oftast dimper det ner ett gäng hungriga barn hemma hos oss. Jag älskar att ha huset fullt av folk, särskilt glada barn. Efter skolan behövs det ett bra mellanmål som höjer energinivån så att barnen orkar med eftermiddagens alla aktiviteter. Yoghurt med musli är en favorit här hemma just nu. Och eftersom jag vill ha koll på innehållet och inte gillar att köpa dyra små muslipaket med mängder av socker, har jag börjat göra en egen variant som killarna gillar. Enkelt och jättegott!

Rostad musli

10 dl havregryn

2 dl havrekli

1,5 dl solrosfrön

1 dl linfrön

1 dl kokosflingor

0,5 dl sesamfrön

0,5 dl honung

2 dl kallt vatten

1 dl neutral rapsolja eller kokosolja

2 dl russin, tranbär, torkade blåbär eller gojibär

100 gr hackad mandel eller valnötter

Smaksätt ev extra med 0,5 tsk kanel, kardemumma eller vaniljpulver 

 

Blanda alla torra ingredienser, förutom russin eller bär, i en bunke. Blanda ihop vatten, olja och honung, skvätt över grynen och krama in vätskan i blandningen. Häll ut muslin på två långpannor och rosta i ugnen i ca 40 minuter på 150 grader. Låt svalna och tillsätt russinen eller bären. Häll upp i en glasburk och förvara svalt.

Servera muslin med en naturell yoghurt och gärna lite extra bär eller hackad frukt på toppen.