Jag tycker att det är en konst att kunna ta till vara på all mat. Att göra om rester till en ny måltid, det gillar jag! Någonting i mig har så svårt för att kasta god och riktig mat. Och det ju så smidigt att kasta ihop något av det man redan har ibland. Efter vår fjällrödingsmiddag i Vemdalen fanns det lite röding kvar och av den gjorde vi jättegoda rödingklämmor till mellis dagen efter.

 

Återvinnaren eller smålänningen i mig, har däremot inga som helst problem med att slänga överblivna chips eller godisbitar, de passar ju ändå bättre i sopsäcken än i magsäcken.

 

Rödingklämma

4 stora, mjuka och smörade tunnbröd

200 gr ugnsbakad röding (eller varmrökt lax)

6 kalla potatisar

2 msk kall citronsås eller liknande

Hackad gräslök och dill 

Dela rödingen eller laxen i små bitar och lägg på tunnbrödet. Skiva över potatis och strö över örter. Ringla över lite kall sås och rulla sedan ihop klämman. Dela klämman i bitar eller slå in den i folie och ta med på utflykten.