Till kvällens fredagsmys önskade sig yngste sonen kycklingpizza. En supersnabb och enkel variant på pizza som dessutom är matig och god!

 

Fredagspizza med kyckling och chili (4 pizzor)

400 gr kycklinglårfilé

80 gr chorizo (charkuteri)

4 tortillabröd

Ca 2 dl tomatsås

250 gr mozzarella 

100 gr champinjoner

250 gr cocktailtomater

1 rödlök

10 soltorkade tomater i olja

Salt, svartpeppar, chilipulver och paprikapulver

Ruccolasallad

Strimla och stek kycklingen i rapsolja, krydda med salt, svartpeppar, chili och paprikapulver. Strimla chorizon och fräs den med kycklingen någon minut. Skär champinjonerna, löken och de soltorkade tomaterna i tunna strimlor. Dela mozzarellan i bitar. Bred pizzasåsen över tortillabröden, fördela kyckling- och chorizofräset på pizzan och därefter champinjonerna, löken och tomaterna. Toppa med mozzarellan. Grädda pizzorna i ca 10 minuter i 225 grader. Strössla över ruccolan och servera!