Bananas are for monkeys… ja eller det var i alla fall vad någon reklammakare ville få oss att tro för att sälja mer återhämtningsdrycker. Jag gillar verkligen bananer och receptet på bananplättar är en frukostfavorit som är snabb och lätt att fixa. Många människor är ju väldigt enformiga och allvarligt talat ganska tråkiga när det kommer till just frukost. Folk hasar sig ur sängen, via duschen till köket och släpar fram den vanliga yoghurten och muslin. Inget fel i det, jag älskar också yoghurt och musli, men varför inte variera sig ibland? Funkar det inte i vardagen, så kan man ju låta helgens frukost bli lite extra mysig och god. Eller bjud barnen på bananplättar som mellis efter skolan.

Bananplättar 2 portioner

2 bananer

2 ägg

1 msk vetemjöl 

1 msk havrekli

0,5 tsk bakpulver

1 krm vaniljpulver

1 krm salt

ca 1 msk smör att steka i

Mosa bananerna och rör ner äggen i moset. Blanda de torra ingredienserna och rör ner det i moset. Hetta upp smöret i en stekpanna, klicka ut smeten till sex små plättar. Stek några minuter och vänd sedan plättarna.

Servera gärna med honung, hackade nötter och goda bär.