Stora som små brukar ju gillar färsrätter, så även min familj. Färsrätter går ju dessutom att variera i oändlighet. Det här är ett recept med mager kycklingfärs som smaksätts med bland annat parmesanost och örter. Enkelt och jättegott! 

Kycklingbollar i tomatsås

Tomatsåsen:

400 gr tomater på burk

1 gul lök

1 morot

2 vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

1 tsk balsamvinäger

1 tsk råsocker

Salt och svartpeppar

Hacka löken och vitlöken, riv moroten. Fräs löken i lite olivolja och tillsätt sedan den rivna moroten och tomaterna. Krydda med tomatpurén, balsamvinägern, råsockret, salt, svartpeppar. Låt koka i minst 5 minuter och smaka av innan du lägger i kycklingbollarna.

 

Kycklingbollar:

500 gr kycklingfärs

1 ägg

1 dl riven parmesanost

0,5 dl havrekli

0,5 dl vatten

1 msk persilja

2 tsk oregano

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Lägg havreklin i vattnet och låt svälla några minuter. Tillsätt ägg, parmesanost, kryddor och salt, blanda runt. Tillsätt färsen och arbeta ihop smeten (den blir lite kletig). Doppa fingrarna i kallt vatten och rulla ca 24 bollar. Lägg försiktigt ner i kycklingbollarna i tomatsåsen och koka sakta i ca 10 minuter.

Servera med pasta, bulghur eller andra goda gryn.