Idag bakar jag pizzabullar till påskens utflykter. Barnen kommer att bli så glada, de älskar pizzabullar! Pizzabullar blir matiga och goda och passar perfekt i fikakorgen. Jag gjorde en stor sats och fyllde en tredjedel med salami, fetaost och soltorkade tomater, de blev supergoda!

 

Pizzabullar ca 72 st

50 gr jäst

6 dl ljummet vatten eller mjölk

2 dl kvarg eller keso

2 tsk salt

1 tsk honung

0,5 dl olivolja

ca 14 dl Manitoba vetemjöl (eller vanligt vetemjöl)

Lös upp jästen i vattnet eller mjölken, tillsätt kvarg, salt, honung och olivolja, rör ihop. Tillsätt mjölet och arbeta degen i ca 10 minuter. Jäs ca 45 minuter, till dubbel storlek. Förbered fyllning så länge.

 

Fyllning 1 (till 2/3 av deg)

2 dl tomatsås

200 gr skinka

300 gr ost

Oregano

 

Fyllning 2 (till 1/3 av degen)

1 dl tomatsås

150 gr fetaost

80 gr salami

1 dl hackade soltorkade tomater

Svartpeppar

1 ägg + 1 tsk vatten till pensling

 

Strimla skinkan och koka ihop en tomatsås (eller använd färdig pizzasås om tiden tryter, det funkar utmärkt). Häll ut degen på bakbordet, dela den i tre delar. Kavla ut en tredjedel av degen. Bred över tomatsås, strössla över hälften av den strimlade skinkan och rivna osten. Rulla ihop degen till en rulle och dela den i 24 bitar. Lägg bullarna på bakplåtspapper. Fortsätt sedan med de andra två tredjedelarna. Låt jäsa i 30 minuter. Pensla med ägget och strö över lite extra oregano eller basilika. Grädda i 225 grader i 8-10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.