Efter några härliga timmar i skidbacken är det fantastiskt gott med riktig mat i magen. Sällan är man väl så hungrig som då, fjälluften och snön skapar liksom ett extra sug i magen. När man under en semestervecka lever tillfälligt i storfamilj, är det otroligt praktiskt med mat som går att laga lätt och smidigt till många hungriga magar. Chili con carne är en favorit som brukar gå hem hos de flesta och som går att ta med på utflykten i en mat-termos . Servera den bara med ett gott bröd till.

 

Chili con carne

400 gr nötfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 riven morot

1 burk stora vita bönor

1 burk svarta bönor

1 burk krossade tomater

2 msk tomatpuré

1 msk kalvfond

1 msk rödvinsvinäger

1 msk soja

2 tsk spiskummin

2 tsk paprikapulver

1 tsk chilipulver

0,5 tsk sambal oelek

Hacka lök, vitlök och riv moroten. Bryn nötfärsen och krydda med salt och svartpeppar. Häll ner krossade tomater, tomatpuré, kalvfond, vinäger, soja och kryddor. Låt koka ca 10 minuter. Vänd ner bönorna och smaka av chilin!