Pasta går alltid hem hos de flesta barn, så även hos mina killar. En av äldste sonens favoriträtter är den här biffpastan med bland annat fänkål. Okej, jag erkänner att han inte gillar fänkål precis lika mycket som jag, men fänkålen brukar slinka ner den också. Jag älskar lakritstonen i fänkål och tycker att den är väldigt god i många olika rätter. Dock försvinner lite av lakritssmaken när fänkålen tillagas, så ibland råmarinerar jag fänkål med citron och olivolja som tillbehör till fisk till exempel, det är supergott!

Ett tips för att få en extra god pastarätt är ju att blanda ihop pastan och såsen, det ger en helt annan smakupplevelse.

Tagliatelle med lövbiff, fänkål och paprika

400 gr strimlad lövbiff

1 gul lök

1 fänkål

3 vitlöksklyftor

1 röd paprika

2 msk rapsolja

3 msk tomatpuré

1 msk sötstark senap (typ Västerviks senap)

1 msk kalvfond

1 msk japansk soja

1 tsk sambal oelek

4 dl vatten

1 dl vispgrädde

1 msk maizena + lite vatten

Salt och svartpeppar

300 gr tagliatelle

Bryn köttet i lite olja och krydda med salt och peppar, lägg åt sidan. Finhacka gul lök och fänkål och strimla paprikan, fräs det i resten av oljan. Tillsätt de pressade vitlöksklyftorna. Lägg tillbaka köttet i grönsaksfräset och tillsätt tomatpuré, senap, sambal oelek, soja och kalvfond. Häll på vatten och vispgrädde och koka i 5 minuter. Tillsätt maizenaredningen och ge biffsåsen ett uppkok. Smaka sedan av. såsen Blanda biffsåsen med den nykokta tagliatellen och servera med en härlig grönsallad!