Jag insåg häromdagen när jag rotade runt i min proppfulla frys att jag samlat på mig massor av svarta vinbär. Det bor en ekorre i mig också, jag erkänner. Jag älskar att äta bären direkt från busken på hösten men sedan brukar jag glömma bort detta fantastiskt nyttiga och goda bär. Svarta vinbär ligger i topp på C-vitaminlistan och dessa vitaminer hjälper ju bland annat vårt immunförsvar. Det härligt mörklila bäret innehåller dessutom massor av antioxidanter. Här är min goda svartvinbärssmoothie.

 

Svartvinbärssmoothie (1 stort glas eller två små)

1 dl turkisk yoghurt

2 dl kokosmjölk

1 tsk kokosolja

1 dl svarta vinbär

1 apelsin

10 myntablad

Eventuellt 1 tsk honung

Pressa saften ur apelsinen. Blanda alla ingredienserna och mixa i blender eller med stavmixer! Häll upp i glas och njut!