Våren närmar sig med stora steg, här och där ser jag små vårtecken. Snödroppar har tittat fram i min rabatt, flyttfåglar drar förbi och isen smälter på sjön, det är bara så underbart! När våren nalkas brukar min odlarlust poppa upp och då är det kul att börja odla hemma i köksfönstret. Ärtskott är enkelt och lätt att börja med, det enda som behövs förutom ärtorna är egentligen en dos med tålamod. Jag groddar på det allra enklaste sättet, så arbetsinsatsen är minimal. Ärtskotten är superfräscha och jättegoda att ha i en sallad eller på mackan. Dessutom är de fulla med näring och fantastiskt fina att titta på!

 

Grodda ärtskott

3 msk gula torra ärter

Lägg ärtorna i blöt i rejält med vatten över natten. Skölj ärtorna försiktigt dagen efter. Lägg ett 5 cm tjock lager med matjord på en bricka eller i ett plasttråg. Stoppa ner ärtorna i jorden och duscha rikligt med vatten. Ställ tråget ljust. Vattna/duscha groddarna vid behov, vilket är i stort sett varje dag. Sedan är det bara att vänta. Efter ca 10 dagar är dina ärtskott runt 10 cm långa och redo att skördas och ätas. Mums!