Mina killar älskar som alla barn pasta. Jag gillar också pasta men ibland vill jag äta mer grönsaker och då byter jag ut pastan mot zuchinipasta. Superenkelt att göra och jättegott! 

 

Zucchinipasta med salsicca i tomatsås

2 zucchini eller 300 gr pasta

300-400 gr god färsk salsicca

400 gr plommontomater på burk

2 tomater

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 morot

1 tsk honung

0,5 tsk rödvinsvinäger

Salt, svartpeppar och basilika

Fräs lök och vitlök i lite olja. Häll på plommontomater, hackade tomater, den finrivna moroten och låt koka en stund. Mixa med stavmixer. Hacka salsiccan i mindre bitar och bryn dem i en stekpanna. Lägg sedan ner dem i tomatsåsen och låt koka med några minuter. Smaka av såsen med salt, svartpeppar, basilika, honung och vinäger.

Hyvla zucchinin med en osthyvel och använd den som bas istället för pasta. Om jag har zucchini serverar jag den separat, har jag pasta till så blandar jag ihop såsen och pastan. Toppa med riven parmesanost och spenatsallad.