Blåmusslor är en mumsig och lättlagad favorit! Musslor är allra bäst när det är kallt i vattnet så sommartid brukar jag inte köpa färska musslor. Men om jag blir riktigt sugen då eller har lite bråttom så funkar det här receptet även med frusna och färdigkokta blåmusslor. 

 

Krämiga blåmusslor med chili, tomater och persilja 2 port.

500 gr färska blåmusslor (eller förkokta frusna blåmusslor om det krisar)

2 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

1 röd chili

2 dl vitt vin

1 dl grädde

250 gr cocktailtomater

100 gr bladspenat

Ett stort knippe bladpersilja

Flingsalt och svartpeppar

 

Skölj och skrubba musslorna noga i kallt vatten. Kasta alla musslor som är skadade eller öppna! De måste vara levande när de tillagas.

(Om du använder förkokta frusna musslor så tina musslorna och se till att vattnet rinner av).

Fräs hackad lök, vitlök och chili i lite rapsolja. Lägg ner musslorna och fräs lite. Häll på vinet och strö over lite flingsalt, lägg på locket och koka musslorna i 3-4 minuter, tills alla har öppnat sig. Slå då på grädden samt tillsätt halverade cocktailtomater, spenat och persilja. Ge allt ett uppkok och smaka av.

Servera direkt med nykokt pasta eller ett gott bröd!