Efter gårdagens väldigt knapra intag av mat, behövde lilla Hjärtat något stärkande men snällt för magen till middag. Så vi lagade en snabb nudelsoppa med kyckling och rotfrukter av det som fanns hemma, den blev mumsig tyckte vi alla och den minste fick iallafall i sig en liten portion. 

 

Nudelsoppa med kyckling och rotfrukter 4 port.

400 gr kycklingfilé

3 morötter

2 palsternackor

0,5 purjolök

1 broccolistånd

3 cm ingefära

0,5 pkt äggnudlar

12 dl vatten

2 kycklingbuljongtärningar (fond de chef  gillar jag bäst)

Salt, svartpeppar, cayennepeppar

4 ägg

 

Koka äggen mjuka och kyl ner dem.

Strimla kycklingen i tunna strimlor. Skala och strimla även morötter, palsternackor och purjolök, riv ingefäran fint. Dela broccolin i mindre buketter. Koka upp vatten och kycklingbuljong. Lägg ner strimlad kyckling och grönsaker i grytan och koka 7-8 minuter, skumma lite på ytan en gång under tiden. Tillsätt nudlarna och broccolin, koka 2-3 minuter till. Smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingnudelsoppan med ägghalvorna på toppen.