Citron, lime, apelsin, grapefrukt, mandarin…. Jag älskar verkligen citrus av alla de slag. Jag har alltid citroner och lime hemma i min kyl. Om inte annat, bara för att göra mig lite citron- och ingefärsthé till kvällen. Den här goda Key lime pajen påminner mig om åren i USA och därifrån har pajen såklart sitt ursprung. Jag bakade den här goding i helgen och den är hur god och enkel som helst att göra. Pajen går bra att göra någon dag i för väg dessutom om du väntar gäster och inte vill göra allt på samma dag.

 

Key lime pie 12 bitar

Pajbotten:

10 Digestivekex

100 gr smör

 

Fyllning:

5 äggulor

1 burk kondenserad mjölk (400 gr)

3 lime (ca 1,25 dl limesaft)

Skalet av 1 lime

 

Klipp ett bakplåtspapper till en cirkel som passar till botten på din springform och lägg det i formen.  Smält smöret försiktigt. Krossa Digestivekexen och rör ihop dem med det smälta smöret. Tryck ut kexsmulet i springformen. Grädda pajbotten i 150 grader i 15 minuter.

 

Separera äggen. Vispa ihop äggulorna med den kondenserade mjölken, limesaften och limeskalet. Häll i springformen och grädda i 150 grader i 15 minuter. Låt pajen svalna och ställ den sedan i kylen i minst 3 timmar.

 

Servera med vaniljglass eller vispad grädde.