Laxpasta är en favoriträtt hemma hos oss. Min yngste son tycker att pappa lagar den minst lika bra som jag och den brukar få högsta betyg varje gång. Supersnabb att laga och uppskattad av alla!

Laxpasta med spenat 4 port.

300-400 gr pasta

ca 300 gr kallrökt lax

2 dl mjölk

1 dl grädde eller creme fraiche

1 msk rapsolja

0,5 msk kycklingfond

2 tsk Maizena + lite kallt vatten

1 citron saft och skal

¼ purjolök eller några salladslökar

200 gr färsk spenat

Salt, svartpeppar och cayennepeppar

Servera gärna med cocktailtomater, gröna ärtor eller broccoli.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, koka den al dente. Strimla den kallrökta laxen och purjolöken eller salladslöken. Riv citronen och pressa ur saften. Fräs löken i oljan tills den är mjuk. Häll på grädde, mjölk och fond, ge såsen ett uppkok. Red med maizenaredningen, sänk värmen och sjud i några minuter. Vänd ner den strimlade laxen. Smaka av med citronsaft och skal samt salt och peppar. Häll laxsåsen över den nykokta, avrunna pastan och blanda ner babyspenaten. Servera direkt!