Den här härliga salladen blandade jag snabbt ihop av råvaror som jag hade hemma idag. Jag tycker att det är skoj att utmana mig själv med ”Här är mitt kylskåp”. Så om jag inte har någon matplan för dagen, så öppnar jag helt enkelt bara kylen och gör något gott av det som finns där. Ibland kan det verkligen bli en utmaning men jag lyckas nästan alltid. Den här salladen blev superfräsch och god!

 

Våriga salladen 2 port.

0,5 fänkålstånd

1 citron saft + lite skal

2 tsk olivolja

2 clementiner

2 avokador

150-200 gr rökt lax

Machesallad eller annan god bladsallad

          Rostade sesam- eller solrosfrön

Flingsalt och chiliflakes

Råmarinera fänkålen med citron, olivolja, flingsalt och chiliflakes. Filéa eller klyfta clementinerna. Plocka machesalladen och det behövs. Dela och skär avokadon i strimlor. Lägg upp machesallad i botten på två tallrikar, bygg på med den råmarinerade fänkålen, clementiner och avokado. Toppa med laxen och de rostade fröna. Ringla över råmarinaden från fänkålen och servera direkt