Champions league-kväll och snacks på en onsdag?! Ja plötsligt bara händer det :) 

Kikärtor innehåller fibrer, de är proteinrika och dessutom billiga och goda. Det här blir ett betydligt nyttigare snacks än det mesta som finns på chipshyllan i affären. 

 

Chilirostade kikärtor

6 dl kokta kikärtor (2 burkar)

Kryddblandning:

1 msk flingsalt

1 msk chilipeppar

2 tsk paprikapulver

1 tsk rökt paprikapulver

1 tsk spiskummin

1 tsk chiliflakes

2 msk raps- eller olivolja

Häll av kikärtorna och spola dem med kallt vatten. Låt dem torka till ordentligt. Blanda ihop kryddblandningen. Häll ut kikärtorna på en plåt. Strössla över 2 msk av kryddblandningen och oljan, blanda runt. Rosta kikärtorna i 225 grader varmluft i 20-25 minuter. Skaka plåten ett par gånger under rostningen. Kikärtorna är godast om de blir riktigt knapriga, så lämna kikärtorna med ugnsluckan öppen en stund, om de inte är riktigt torra när tiden gått ut. Servera dina kikärtor som snacks eller topping på en sallad.