Idag fick jag tips om att det visst är chokladbollens dag. Tänk att även denna har en egen dag nu för tiden. Jag gillar ju att testa nytt och hade en burk jordnötssmör hemma som jag vill experimentera med. Resultatet blev dessa choklad- och jordnötsbollar som ger massor av energi utan att vara så söta. De här goda bollarna tänker jag ha med mig på veckans cykelturer. Se upp på vägarna :)

 

Choklad- och jordnötsbollar

100 gr osaltat jordnötssmör

100 gr cashewnötter

50 gr salta jordnötter

1 dl havregryn

0,5 dl russin

2 msk krossade linfrön

1 msk kakao

1 tsk honung

Ca 1 dl kallt vatten.

 

Blötlägg gärna russin i vattnet en stund om du har tid.

Grovhacka jordnötterna. Mixa cashewnötter och havregryn fint. Tillsätt jordnötssmör, russin, linfrön, kakao och honung, mixa igen. Häll ner vattnet, lite i taget tills det blir en lagom kladdig deg.

Rulla ca 20 små bollar och avsluta med att rulla dem i kakao eller finhackade nötter.