Jag älskar tjejfester! När jag var yngre var det jämt tjejfester. Nuförtiden krävs det lite mer planering och framförhållning men det är det alltid värt, det ger mig så mycket energi!

Igår var det tjejfest med ambitionen att träffas, dricka bubbel, ha kul och dessutom laga massor av god mat tillsammans. Värdinnan, norrlänningen i sällskapet, hade planerat Norrlandstema och tillsammans lagade vi en härlig fyrarättersmiddag med råvaror som rökt ren, pepparrot, kantareller, mandelpotatis, västerbottenost och hjortron. Varmrätten bestod av smörstekt röding och ljummen mandelpotatissallad, varsågod att testa, enkelt och jättegott!

 

Smörstekt röding med ljummen mandelpotatissallad 4 port.

3-4 rödingfiléer

800 gr mandelpotatis

100 gr löjrom

2 dl creme fraiche

1 dl grädde

1 dl färsk, hackad dill

0,5 dl färsk hackad gräslök

0,5 rödlök finhackad

1 tsk dijonsenap

1 tsk riven pepparrot

Smör att steka rödingen i

Salt och svartpeppar

 

Skrubba eller skala mandelpotatisen och koka den sedan i saltat vatten. Låt den svalna något och dela den sedan i bitar.

Koka upp creme fraiche, grädde, dijonsenap och smaka av med salt och peppar. Rör ner dill, gräslök och hälften av löjromen (spara rseten till servering). Häll blandningen över potatisen och vänd runt försiktigt. Dela upp rödingfilérna på 2 eller 3 bitar. Stek rödingen i smöret, lägg den med skinnsidan neråt först och stek några minuter, vänd sedan och stek någon minut till.

Servera direkt! Gärna med grön sparris och en god grönsallad med rädisor.