Hallå! Stopp! Vad hände med våren? Sommaren kom alldeles för fort om jag får säga vad jag tycker. Tänk att maj alltid försvinner iväg så himla fort. I månaden maj är naturen som allra vackrast tycker jag och varje år försvinner den iväg i en rasande fart. Det är som att maj tar på sig raketdojorna och bara dra iväg, fort, fort, fort…

Har ni hört historien om skomakaren som stängde sin butik mellan hägg och syren? Jag har en tanke om att någon gång i mitt liv också stanna upp just där och just då och bara vara. Bara vara under en längre stund, kanske i flera dagar. Jag tänker mig själv i en hängmatta under ett stort grönskande träd med hela härliga naturen runt omkring mig. Till den dagen jag är där, nöjer jag mig med små stunder av syrendofter, kvittrande fåglar, rasslande gröna löv och skönt häng i nya utesoffan.

Jag bjöd in en av mina fina vänner på lunch häromdagen när jag var ledig. Efter en tur på racerncykeln bjöd jag på denna rätt som jag fick inspiration till när jag var i Stockholm häromveckan. Mums!

 

Rimmad torsk med sötpotatis, matvete och citronyoghurt

Rimmad torsk

600 gr torsk eller sejrygg

1,5 msk salt

1 tsk socker

5 dl kallt vatten

Blanda runt salt, socker och vatten i en bunke tills det löser sig. Lägg ner fisken och låt stå ca 1 timme.

 

Rostad sötpotatis

1 stor eller 2 mindre sötpotatisar

Skär sötpotatisen i skivor och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja, strö över flingsalt och svartpeppar och rosta dem i 200 grader i ca 30 minuter.

 

Citronyoghurt

2 dl turkisk yoghurt

1 citron (skal och saft)

1 tsk honung

Salt och svartpeppar

Blanda allt och smaka av!

 

Servera med matvete eller andra goda gryn samt en god grön sallad!