Träningshelgens andra dag har gått till ända. Vi har upplevt ännu en fantastisk dag på Riviera i Båstad. Härliga träningspass med de bästa instruktörerna har varvats med massor av god mat, strandpromenader och sköna skratt.

Träning ger oss massor av energi men träning kräver även att kroppen får energi. Så före dagens sista träningspass Afro bjöd vi ett förväntansfullt och glatt gäng deltagare på två av mina egna favoriter, raw chokladbollar med dadlar och cashewnötter och grön smoothie med mango, apelsin, citron, ingefära och spenat. 

Efter denna energikick skakade vi lossade till rytmiska trummor med rörelser som elefanter, lejonkungar, tåg och himmel och jord. Vilka dansare, vilken energi, vilken känsla, vilket underbart träningsminne!

 

Energikicken (min gröna favoritsmoothie)

1 dl hackad frusen mango 

2 dl nypressad apelsinsaft

1 bit färsk ingefära

1 stor näve spenatblad 

0,5 citron

ev. 1 tsk spirulina

Pressa saften ur citronen. Mixa allt med en stavmixer och njut sedan av din goda smoothie.

Och vill du ha en matigare smoothie, mixa med 1 avokado. 

 

Chokladbollar ”raw” 24 st

12 färska dadlar

1 dl cashewnötter

3 dl havregryn

3 msk raw kakao

1 msk ekologisk honung

2 msk kokosolja (eller rapsolja)

1-2 msk kallt vatten

1 dl grovt mixade cashewnötter, sesamfrön eller kokos att rulla chokladbollarna i.

Mixa cashewnötter och havregryn i en matberedare. Kärna ur dadlarna och lägg i dadlarna samt kakao, honung och kokosolja. Mixa ihop och tillsätt sist vattnet, lite taget till lagom konsistens. Forma till 24 studsbollsstora chokladbollar och rulla dem i nötter, frön eller kokos.