För exakt precis en vecka sedan satt jag vid frukostbordet i en mysig villa i centrala Motala och åt frukost med ett gäng härliga tjejer. Vi laddade med havregrynsgröt och rårörda lingon, nötter, grova smörgåsar, ägg, grönsaker, juice och kaffe för att få massor av energi till de 15 milen som vi skulle cykla.

Kvällen före hade vi njutit av en mumsig knytisbuffé som vi hade lagat och tagit med oss. Jag bidrog med en sallad med jordgubbar och gorgonzola, väldigt enkelt och supergott tycker jag. Salladen är ett trevligt tillbehör till grillad kyckling eller lufttorkad skinka som Prosciotto eller Serrano. Vill du ha din sallad matigare tillsätter du 2 dl kokt matvete, guinoa eller andra goda gryn

 

Sallad med jordgubbar och gorgonzola

100 gr mixsallad, gärna med ruccola och babyspenat

0,5 gurka, strimlad

250 gr röda och gula cocktailtomater i bitar

0,5 liter färska jordgubbar i bitar

100 gr Gorgonzola i bitar

1 dl hackade valnötter

 

Lägg allt på ett stort fat. Ringla över en vinägrett på vit balsamvinäger eller en balsamicokräm och lite olivolja. Servera direkt!