Tänk att det redan är midsommarafton! Årets ljusaste dag har redan passerat så nu gäller det verkligen att ta till vara på de underbara dagarna som kommer. Mitt första projekt igår, var att baka en tårtbotten till dagens midsommartårta. En tårta med sockerkaksbotten tycker jag blir allra godast om den får stå till sig över natten. Jag funderade länge på vad jag skulle fylla min tårta med förutom mosade jordgubbar såklart. Skulle det bli hemkokt vaniljkräm som vissa i familjen absolut vill ha eller blir det kanske rabarbermousse, lemoncurd eller vit choklad...

Här kommer resultatet, nu återstår bara det roligaste dekoreringen :)

 

Midsommartårta

4 ägg

2 dl strösocker

1 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

2 tsk bakpulver

(Eventuellt 1 tsk citronskal)

Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp.

Sikta ner vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd runt.

Häll i smord och bröad springform (24 cm).

Grädda i 175 grader i 25-30 minuter. Prova med en provsticka för att se att den är torr.

Låt tårtbotten svalna, dela den sedan i tre och fyll den sedan med fyllningarna. 

Fyllning 1:

2 dl mosade jordgubbar+2 msk socker+1 tsk vaniljsocker

1 dl vispad grädde

Mosa ihop jordgubbar, socker och vaniljsocker. vänd ner den vispade grädden.

Fyllning 2:

250 gr Mascarpone 

1 dl lemoncurd

Saft och skal från 0,5 citron

Blanda ihop allt och smaka av.

Dekoration:

4 dl vispad grädde

Färska jordgubbar

Passionsfrukt

Mynta