Det här var min absoluta favoriträtt när jag var liten. Rätten andas 80-tal men jag har gjort om ursprungsreceptet lite. Min mamma lagade den alltid med vispgrädde som bas, jag blandar ut vispgrädden med mjölk och tycker att den blir lika god iallafall. Jag lagade min räkgryta till familjen häromdagen och den blev populär, yngste sonen älskade den!

 

Räkgryta a la 80-tal (4 portioner)

500 gr räkor med skal

1 gul paprika

1 röd paprika

150 gr champinjoner

1 gul lök

1 dl vispgrädde

3 dl mjölk

1 msk olivolja

1 msk gul curry

1 msk ketchup

1 msk sötstark senap

1 msk maizenamjöl + lite vatten

1 tsk paprikapulver

Salt, svartpeppar och cayennepeppar

Skala räkorna. Strimla paprika och champinjoner, hacka löken. Fräs löken och champinjonerna i oljan tills de mjuknat, tillsätt curryn och paprikan och låt fräsa någon minut till. Tillsätt grädden och mjölken och låt koka ett par minuter. Red med maizenaredningen och smaka av med ketchup, senap och salt. Blanda ner räkorna och servera räkgrytan med goda gryn eller ris och en härlig grönsallad.