Jag låg och funderade lite häromkvällen på sommarens semester och kvalitetstid med barnen, vad är det egentligen? Igår kväll kom yngste sonen hem från fotbollsplanen och var alldeles lyrisk. Han hade nämligen hittat ett nytt hallonställe i skogen och ville genast åka dit och plocka bär. Sådana här idéer vill man ju gärna uppmuntra, så jag följde med. Vi tog cyklarna och varsin liten hink och cyklade iväg. Efter en timme var vi hemma med så gott som fyllda hinkar, glada i hågen och väldigt nöjda med oss själva. Sonen lyste av stolthet när han ställde sin hink med hallon på köksbänken. Så glöm för allt i världen inte bort att spara stunder för spontana små äventyr. Att ta till vara på de små guldstunderna som oväntat dyker upp, det är det bästa jag vet :)

 

Knäckig skogshallon- och blåbärspaj

1 liter skogshallon och blåbär

2 msk strösocker

1 msk Maizena

 

125 gr smör

1 dl råsocker

1 dl kokos

1 dl havregryn

1 dl vetemjöl eller mandelmjöl

 

Smörj en ugnsfast form. Lägg i bären och blanda runt med strösockret och Maizenan. Nyp ihop smör, råsocker, kokos, havregryn och mjöl till en smuldeg. Strö smuldegsklumpar över bären. Grädda i 175 grader i 30-40 minuter.

Servera med vispad grädde eller vaniljglass.