Nu är det sommar och det finns massor av härliga meloner i matbutikerna. Jag älskar melon i olika varianter och Gazpachon med honungsmelon serverade jag häromkvällen. Det här är en läskande och god soppa att servera när det är varmt ute. Bjud din gazpacho som en aptitretare före maten eller ta med den i en termos till stranden.

Gul Gazpacho (ca 12 små glas)

0,5 honungsmelon

1 gurka

1 gul paprika

300 gr gula tomater

1 schalottenlök

1 röd chili

1 lime

1 citron

1 kycklingbuljongtärning (Fond de chef)

3 dl kallt vatten

0,5 kruka färsk koriander

Salt och tabasco

Eventuellt 1 vitlöksklyfta

Skålla och skala tomaterna, gröp ur dem och hacka tomatköttet. Skala gurkan. Finhacka chilin, schalottenlöken och koriandern. Hacka melon, gurka, paprika, pressa lime och citron. Lägg allt i en matberedare eller hög kanna. Mixa allt och smaka av med salt och tabasco. Låt gazpachon stå och mogna i kylen minst 1 timme. Servera i små fina glas. Mums!