Jag åt en galet god Nudelsallad när jag var på Tareq Taylors trädgårdscafé i Malmö i somras. Jag har försökt att skapa en egen variant med grönsaker som jag gillar. Vi testlagade nudelsalladen hemma häromdagen, barnen och jag tyckte den här var toppen god!

 

Hello Nudelsallad

I pkt glasnudlar

400 gr skalade räkor

1 litet broccolistånd

2 morötter

0,5 zucchini

1 liten rödlök

1 pkt sockerärtor

100 gr böngroddar

2 msk olivolja

100 salta jordnötter eller cashewnötter

1 kruka koriander

 

Dressing:

1 lime (saften av)

1 dl thailändsk fisksås

3 msk japansk soya

1 tsk socker

Chiliflakes

Koka glasnudlarna och kyl dem i kallt vatten. Strimla grönsakerna fint. Lägg sockerärtorna och böngroddarna i en skål med iskallt vatten så länge, de ska vara på toppen. Fräs hastigt grönskerna i olivoöljan, blanda ner räkorna och låt dem bli lite varma. Häll sedan över allt i en stor skål och blanda runt dressingen. Toppa med sockerärtor, böngroddar, hackade nötter och koriander. Ät och njut!!!