Jag älskar att ha mycket mat hemma men ibland innebär det att jag har råvaror i grönsakslådan som jag glömmer bort. Men eftersom jag som smålänning verkligen inte vill kasta nån mat, så kokar jag ibland ihop en soppa eller en gryta på det som finns hemma. Lite som Kajsa Vargs "Man taggar vad man Haver". Här kommer en rostad grönsakssoppa som verkligen är supergod.

 

Rostad grönsakssoppa

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 röd paprika

1 sötpotatis

2 morötter

0,5 skalad aubergine

1 dl mild ajvar relish

6 dl kycklingbuljong

1 burk krossade tomater

3 msk olivolja

1 msk tomatpuré

1 tsk balsamvinäger

Timjan, oregano, svartpeppar, cayennepeppar och salt.

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och grovhacka alla grönsaker. Lägg dem på en ugnsplåt och ringla över olivoljan samt salt och svartpeppar. Rosta grönsakerna i ugnen i 20 minuter. Mixa de rostade grönsakerna med kycklingbuljong och krossade tomater. Smaka av med ajvar relish, tomatpuré, balsamvinäger och örtkryddor. 

Servera din soppa med matlagningsyoghurt, rostade solrosfrön och ett gott bröd.