Jag har blivit helt såld på att cykla. Att cykla snabbt i grupp tillsammans med ett gott gäng ger mig massor av energi! Som att gå och fika med ett gäng kompisar fast jag får motion på köpet, och det blir mycket snack på vägen kan jag lova. Inför helgens cykelläger har jag bakat blåbärsbars som jag ska bjuda mina kompisar på. Dessa ger oss massor av energi att orka med helgens långa, härliga cykelturer. Grunden till receptet på blåbärsbars hittade jag i min kostfavorit Kristina Anderssons nya kokbok. 

Jag älskar svenska superbäret blåbär. De svenska är de allra bästa, mycket mer antioxidanter än de stora amerikanska. Jag hittade ett recept på blåbärsbars, men eftersom jag alltid vill experimentera lite själv, så gjorde jag en egen variant. Dessa är fulla av energi från nötter, betaglukaner från havre, fibrer från chia- och linfrön samt antioxidanter från blåbären och russinen. Mums!

 

Raw blueberry bars

3 dl cashewnötter

2 dl jordnötssmör

1 dl havregryn 

1 dl blåbär (färska eller frusna)

1 dl russin eller färska dadlar

2 msk chiafrön

2 msk gula linfrön

1 tsk honung

Blötlägg russin en stund alternativt kärna ur dadlarna. Mixa cashewnötter, havregryn, chiafrön och linfrön fint, tillsätt jordnötssmör, russin och honung tills det blir en degig massa. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper., tills den är lagom tjock. Toppa med hackade nötter eller frön.

Ställ i kylen att stelna en timme, skär sedan i bitar. Förvara i kylen eller frysen.