Höstlovet är här, äntligen jublade grabbarna imorse!

Idag har jag hängt med ett gott gäng grabbar hela dagen. Jag har suttit på en hårt träbänk och tittat på massor av fotbollsmatcher och andra skills, jag har spenderat tre timmar som badvakt i simhallen, jag har bjudit på mjukglass med pommes (fast det var faktiskt Ellas idé) och jag har jagat Pokemons vid Växjösjön samt avslutat kvällen som skugga på en liten Bus eller godisrunda. Och allt det här har jag gjort med glädje, för att jag älskar att få vara med mina barn och deras kompisar! Jag måste dock erkänna att jag är ganska sliten just nu. Väldigt tacksam dessutom, för att jag hade rester från helgens goda Marokanska köttgryta (den som spar hon har) att värma till middag ikväll. 

Men det här är en annan rätt som går snabbt att slänga ihop om man har råvarorna hemma. Killarna och jag har snöat in lite på nudlar. Jag älskar nudlar för att det är snabblagat och går att blanda ut med massor av grönsaker. 

 

Nudelwok med grönsaker och kräftstjärtar

1 pkt ägg-eller glasnudlar

1-2 burkar kräftstjärtar 

2 morötter

1 paprika

1 liten zucchini

1 pkt sugar snaps

1 liten klyfta vit- eller spetskål

4 salladslökar

1 stor näve babyspenat

Hackad dill

 

Dressing:

2 msk olivolja

1 msk citronsaft

Lite citronskal

Salt, svartpeppar och chiliflakes

Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Blanda ihop dressingen och slå över de varma nudlarna. Strimla grönsakerna och fräs hastigt i olivolja. Lägg ner nudlar, kräftstjärtar, babyspenat och dill, blanda runt. Servera direkt, eventuellt med en yoghurtsås och rostade solrosfrön på toppen.