Snödropparna i min rufsiga rabatt liksom bad om min uppmärksamhet idag. Så hej snödroppe, kul att du är här! 

 En vän bad mig häromdagen om receptet på den goda råa chokladbrownien som jag brukar göra när jag ska ha vänner på gofika. Kakan är mäktig så den räcker till många.

Du behöver en matberedare, lite tid och fina ingredienser, i övrigt är det enkelt. Bara att mixa ihop browniebottnen och toppingen och sedan låta härligheten stå ett par timmar i frysen.

 

RAW CHOKLADBROWNIE MED APELSINCHOKLADTOPPING

 Browniebotten

 2 dl valnötter eller mandel

2 dl färska dadlar

3 msk raw kakao

1 msk kokosolja eller mandelsmör

En nypa salt

1-2 tsk vatten

Mixa valnötterna i en matberedare. Tillsätt urkärnade dadlar, kakao, kokosolja och salt, mixa till en slät smet. Tillsätt lite vatten för att få en lite klibbig konsistens. Tryck ut i en springform och ställ i frysen.

 

APELSINCHOKLADTOPPING

1 mogen avokado

3 msk flytande honung

3 msk raw kakao

1 msk kokosolja

0,5 apelsin (skal och saft)

Mixa avokadon slät i matberedare, tillsätt övriga ingredienser och mixa igen. Bred chokladtoppingen över browniebottnen och frys i minst två timmar. Ta ut från frysen och skär upp direkt i 12-16 bitar. Låt stå i rumstemperatur några minuter innan servering.