När jag jobbade på en restaurang för många år sedan, hade jag en hårt tränande kockkollega som ville bygga riktigt stora muskler och som drack kopiösa mängder med shakes på äggvitor. Hans mage mådde nog inte jättebra på detta, för det gasades mycket om jag säger så. Det här avskräckte mig till den grad att jag inte kunnat tänka mig att dricka ett ägg förrän nu. 

Imorse cyklade jag ett pass på min cykeltrainer och efter detta svettiga och tuffa pass behövde jag ny energi. Så jag svängde ihop en återhämtningssmoothie och den blev riktigt god. Ägget märkte jag inte av alls faktiskt men jag vet att det fanns där och gav extra proteiner till mina cykelmuskler. Det känns som att cykelloppet i juni närmar sig med stora steg....

 

Proteinsmoothie (1 stort glas)

1 ägg

1 dl frusen, hackad mango

0,5 avokado

1 apelsin

0,5 - 1 dl svarta vinbär, blåbär eller hallon

1 - 2 dl isbitar eller kallt vatten 

Pressa apelsinen. Häll allt i en blender eller mixa med mixerstav. Njut av din smoothie!